Krämig rödbetshummus med tunnbröd

Tid:

Rödbetshummus.

Tid:

En härligt smakrik, samtidigt lätt och nyttig dipröra som smakar som allra bäst med hårt tunnbröd. Norrland möter Mellanöstern.

Ingredienser

4 portioner

  • 1 burk(ar)
    kikärter, ca 400 g
  • 200 g
    kokta rödbetor, hemkokta eller köpta
  • 1 st
    citron, rivet skal
  • 1 msk
    pressad citronsaft
  • 1 st
    vitlöksklyfta, helst färsk
  • 4 msk
    grekisk/turkisk yoghurt, ca 10%
  • 3 msk
    olivolja
  • ½-1 tsk
    salt
  • 1 krm
    nymalen svartpeppar

Servering

  • 2-3 msk
    rostade solroskärnor
  • hårt tunnbröd

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg