Krämig rödbetshummus med tunnbröd

Rödbetshummus.

Publicerat:

Tillagningstid:

En härligt smakrik, samtidigt lätt och nyttig dipröra som smakar som allra bäst med hårt tunnbröd. Norrland möter Mellanöstern.

Ingredienser

4portioner

  • 1burk(ar)
    kikärter, ca 400 g
  • 200g
    kokta rödbetor, hemkokta eller köpta
  • 1st
    citron, rivet skal
  • 1msk
    pressad citronsaft
  • 1st
    vitlöksklyfta, helst färsk
  • 4msk
    grekisk/turkisk yoghurt, ca 10%
  • 3msk
    olivolja
  • ½-1tsk
    salt
  • 1krm
    nymalen svartpeppar

Servering

  • 2-3msk
    rostade solroskärnor
  • hårt tunnbröd

Så lagar du

1. Skölj kikärterna väl och låt rinna av. Lägg dem i en matberedare med rödbetorna delade i bitar, citronskal och -saft, pressad vitlök, yoghurt och olja. Kör till en fin puré. Smaka av med salt och peppar.

2. Lägg upp hummusen i en skål, strö över rostade frön och bjud med hårt tunnbröd i bitar för var och en att servera sig.

Dela det här receptet med dina vänner!