Krämig soppa på Västkusträkor med räktoast

Krämig soppa på Västkusträkor med räktoast

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 600g
    färska Västkusträkor med skal
  • 50g
    färsk fänkål
  • 2st
    schalottenlökar
  • 1tsk
    tomatpuré
  • 2msk
    rapsolja
  • 5dl
    fiskfond
  • 2dl
    torrt vitt vin
  • 3dl
    vispgrädde
  • 2msk
    konjak
  • 4st
    rostade skivor vitt bröd
  • dill till garnityr

Så lagar du

1. Skala räkorna och spara skalet.

2. Ansa och finhacka löken samt fänkålen.

3. Fräs räkskalen i rapsolja i en kastrull i ca 2 minuter, under omrörning.

4. Tillsätt löken, fänkålen samt tomatpuré. Låt fräsa ytterligare i ca 2 minuter.

5. Häll på vinet samt fiskfond, låt små koka i 10-12 minuter, sila där efter räkfonden i en ny kastrull. Släng skalresterna.

6. Häll i vispgrädden i räkfonden och låt små koka i ca 10-12 minuter.

7. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.

8. Precis innan soppan skall serveras ta och mixa ner konjaken.

9. Lägg upp dom skalade räkorna snyggt på det rostade brödet och garnera med dill.

10. Man kan med fördel låta soppan stå i kyl ett dygn innan den skall serveras.

Dela det här receptet med dina vänner!