Krämig svamplasagne

Tillagningstid:

Krämig svamplasagne

Publicerat:

Tillagningstid:

En riktigt härligt, mustig svamplasagne blir alltid festligt och uppskattat bland gästerna. Använd den matsvamp du har plockat själv eller plocka på affären.

Ingredienser

4 portioner

  • 250 g
    färska lasagneplattor
  • 3 dl
    crème fraiche (valfri fetthalt)
  • 200 g
    riven ost (valfri sort)
  • 2
    kvistar småtomater

Svampragu

  • 500 g
    färsk svamp
  • 2
    gula lökar
  • 4
    morötter
  • 1
    jalapeno
  • 2
    vitlöksklyftor
  • 1 dl
    tomatpuré
  • 2 dl
    vitt vin
  • 1
    burk krossade tomater
  • 1
    buljongtärning, svamp- eller grönsaksbuljong
  • olja till stekning
  • timjan
  • salt och svartpeppar

Så lagar du