Krämig svamplasagne

Krämig svamplasagne

Publicerat:

Tillagningstid:

En riktigt härligt, mustig svamplasagne blir alltid festligt och uppskattat bland gästerna. Använd den matsvamp du har plockat själv eller plocka på affären.

Ingredienser

4portioner

  • 250g
    färska lasagneplattor
  • 3dl
    crème fraiche (valfri fetthalt)
  • 200g
    riven ost (valfri sort)
  • 2
    kvistar småtomater

Svampragu

  • 500g
    färsk svamp
  • 2
    gula lökar
  • 4
    morötter
  • 1
    jalapeno
  • 2
    vitlöksklyftor
  • 1dl
    tomatpuré
  • 2dl
    vitt vin
  • 1
    burk krossade tomater
  • 1
    buljongtärning, svamp- eller grönsaksbuljong
  • olja till stekning
  • timjan
  • salt och svartpeppar

Så lagar du

Svampragu

  1. Sätt ugnen på 225 grader vanlig värme.
  2. Mixa svampen med knivinsatsen i matberedare, bred ut i långpanna på bakpapper och baka högt upp i ugnen 45 minuter, rör om ett par gånger under tiden.
  3. Mixa lök, morötter, jalapeno och vitlök i matberedaren.
  4. Fräs grönsakerna i olja, tillsätt tomatpuré och svamp.
  5. Häll i vin, krossade tomater och buljong.
  6. Krydda med timjan, salt och peppar.
  7. Låt koka ihop cirka 30 minuter.
  8. Smaka av.

Montering

  1. Varva svampragu, lasagneplattor, crème fraîche och ost i en ugnsform med höga kanter.
  2. Avsluta med plattor, crème fraîche, ost och färska tomater.
  3. Grädda på 225 grader, mitt i ugnen tills ytan är vackert gyllene, det tar ca 20 minuter.

Dela det här receptet med dina vänner!