Krämig svamprisotto med parmesangratinerad toast
Ingredienser
4portioner
- 2dlarborioris
- 1stgul lök
- 1sttärning grönsaksfond + 5 dl vatten
- 400gchampinjoner
- 100 griven ost
- 100gparmensanost
- 4msksmör
- 4stskivor bröd
- olivolja
- salladsmix
- salt och vitpeppar
Så lagar du
1. Sätt ugnen på grill. Riv parmensanost över brödskivorna och låt gratineras i ugn cirka 5 minuter.
2. Tvätta och ansa svampen, dela i 6 bitar per svamp. Stek i stekpanna med 2 matsked smör, lägg på hushållspapper.
3. Skala och hacka löken, fräs i 1 matsked smör i en tjockbottnad kastrull. Rör i riset och häll på lite i taget av grönsaksbuljongen, låt småkoka på svag värme i cirka 20 minuter. Rör i den stekta svampen, smör samt den rivna osten. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.
4. Servera brödet bredvid samt sallad som är vänd i lite olivolja.