Krämig svamprisotto med parmesangratinerad toast

Krämig svamprisotto med parmesangratinerad toast

Ingredienser

4portioner

  • 2dl
    arborioris
  • 1st
    gul lök
  • 1st
    tärning grönsaksfond + 5 dl vatten
  • 400g
    champinjoner
  • 100 g
    riven ost
  • 100g
    parmensanost
  • 4msk
    smör
  • 4st
    skivor bröd
  • olivolja
  • salladsmix
  • salt och vitpeppar

Så lagar du

1. Sätt ugnen på grill. Riv parmensanost över brödskivorna och låt gratineras i ugn cirka 5 minuter.

2. Tvätta och ansa svampen, dela i 6 bitar per svamp. Stek i stekpanna med 2 matsked smör, lägg på hushållspapper.

3. Skala och hacka löken, fräs i 1 matsked smör i en tjockbottnad kastrull. Rör i riset och häll på lite i taget av grönsaksbuljongen, låt småkoka på svag värme i cirka 20 minuter. Rör i den stekta svampen, smör samt den rivna osten. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.

4. Servera brödet bredvid samt sallad som är vänd i lite olivolja.

Dela det här receptet med dina vänner!