Krämiga chokladbollar
![Chokladbollar med olika sorters nötter som topping](/recept/_next/image?url=http%3A%2F%2Fdrupal.internal%2Fsites%2Fdefault%2Ffiles%2Fstyles%2Frecipe_image%2Finternal%2F2023-05%2Fchokladbollar.jpg%3Fh%3Db39c5fef%26itok%3DiTRgHD90&w=3840&q=100)
Publicerat:
2023-05-11Tillagningstid:
Chokladbollarna på klassiskt vis. De blir härligt krämiga med mycket chokladsmak! Experimentera med olika toppings.
Ingredienser
30portioner
- 225gmjukt, rumstempererat smör
- 2dlströsocker
- 1,5dlkakao
- 2tskvaniljsocker
- 8dlhavregryn
- 0,5tskflingsalt
- 1dlstarkt bryggkaffe
Toppings:
- Kokosflingor
- Hackade pistagenötter
- Hackade hasselnötter
- Frystorkade hallon
Så lagar du
- Lägg alla ingredienser förutom kokosflingorna i en matberedare. Mixa ihop till en krämig smet. Har du ingen matberedare så kan du först mixa havregrynen i en mixer och sedan mosa ihop ingredienserna med händerna.
- Forma smeten till bollar. Rulla i kokosflingor.
- Servera direkt eller förvara i kylskåpet.
Tips
Gör chokladbollarna veganska genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin.
Gör chokladbollarna glutenfria genom att använda glutenfria havregryn.