Kålsallad med sesam- och honungsdressing

Strimlad rödkålssallad upplagd på gammaldags fat och dekorerad med sesamfrö.

Publicerat:

Tillagningstid:

I den här salladen behåller rödkålen sin vackra färg, krispighet och sina vitaminer. Den milda sojadressingen med honung och sesam mjukar upp kålsmaken och gör salladen är svår att sluta äta när man väl har börjat.

Ingredienser

8 - 12portioner

  • 1
    rödkålshuvud (eller annan kål, tex grönkål)
  • 1
    purjolök, strimlad
  • ¾dl
    äppelcidervinäger
  • 1dl
    ljus soja (japansk)
  • 1dl
    rapsolja
  • 1msk
    honung
  • 2msk
    sesamfrö, till garnering

Så lagar du

1. Skär kålen i tunna strimlor. Använd mandolin, osthyvel eller matberedare. Skölj den i durkslag och låt rinna av.

2. Blanda med samtliga ingredienser (spara gärna lite purjo till garnering) och låt stå och dra till serveringen. Gärna minst en timme. Rör om ett par gånger.

3. Garnera med sesamfrön och strö på lite purjolök. Du kan med fördel göra den här salladen 1-2 dagar i förväg.

Tips

Salladen blir även god smaksatt med chili och riven, färsk ingefära.

Ännu mer julinspiration ser du i Susannes gröna jul på SVT Play.

Dela det här receptet med dina vänner!