Krispig kålsallad

Krispig kålsallad

Publicerat:

Tillagningstid:

En härlig kålsallad med asiatisk touch, ett måste på hösten och vinterns salladsbord!

Ingredienser

10portioner

  • 1st
    kålhuvud, t ex rödkål
  • 1st
    purjolök, strimlad
  • 0,75dl
    äppelcidervinäger
  • 1dl
    ljus soja, japansk
  • 1dl
    rapsolja
  • 1msk
    honung
  • någradroppe(ar)
    sesamolja

Till garnering

  • 2msk
    sesamfrö

Så lagar du

1. Skär kålen i tunna strimlor. Använd mandolin, osthyvel eller matberedaren. Skölj den i durkslag och låt rinna av.

2. Blanda med samtliga ingredienser (spara gärna lite purjo till garnering) och låt stå och dra till serveringen. Gärna minst en timme. Rör om ett par gånger.

3. Garnera med sesamfrön och strö på lite purjolök.

Tips

Smaksätt med chili och riven, färsk ingefära.

Dela det här receptet med dina vänner!