Krispig potatisvåffla

Tillagningstid:

Krispig potatisvåffla.

Publicerat:

Tillagningstid:

Lyxiga och lite matigare våfflor som kan varieras med din personliga favorit-topping. Fånga våren med sparris och pocherat ägg, eller vila tryggt i klassiska, svenska smaker som strömming, pepparrot och dill.

Ingredienser

4 portioner

Våffelsmeten

  • 150 g
    potatis
  • 150 g
    sötpotatis
  • dl
    mjölk
  • dl
    vetemjöl
  • 2 tsk
    bakpulver
  • 100 g
    smör
  • salt

Topping 1

  • 4
    ägg
  • 1 msk
    ättika
  • 8 st
    vit sparris, tjocka
  • 2 st
    citroner, saft
  • 30 g
    salt
  • 10 g
    socker
  • 40 g
    smör
  • 100 g
    spenat
  • salt och peppar
  • champagnevinäger
  • citron
  • rapsolja, kallpressad

Topping 2

  • 300 g
    strömming, dragen
  • dl
    citronjuice
  • 1 dl
    vatten
  • 3 msk
    salt
  • 1 st
    Schalottenlök
  • 2 msk
    dill
  • 1 st
    citron, cest och saft
  • 4 msk
    stenbitsrom, eller annan rom du föredrar
  • 6 st
    potatisar
  • 1 dl
    gräddfil
  • ½
    gurka
  • 1 tsk
    dillfrön
  • svartpeppar

Så lagar du