Krispig tofu med teriyakisås

Krispig tofu med teriyakisås och grönsaker på toppen.

Publicerat:

Tillagningstid:

För att få en krispig konsistens på tofun kan du vända den i t.ex. majsmjöl eller rismjöl före stekning. Oberoende av om du använder köpt tofu eller lagar egen är det här ett enkelt trick för att få en bättre smakupplevelse.

Ingredienser

4portioner

  • 1st
    majrova eller 10 cm rättika
  • 2st
    mörötter
  • 1ask(ar)
    sockerärter
  • 1st
    purjolök
  • ¼ dels
    rödkåls huvud
  • 1dl
    rismjöl eller majsmjöl
  • 1dl
    solrosolja
  • 1st
    tofu

Teriyakisås

  • 1klyfta(or)
    vitlök
  • 1dl
    strösocker
  • dl
    soja, japansk
  • 1dl
    vatten
  • msk
    risvinäger
  • 1msk
    ingefära, färskriven
  • tsk
    majsstärkelse

Så lagar du

Teryakisås

1. Skala och riv vitlöken fint.

2. Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp såsen under vispning.

3. Ät såsen varm eller kall. Den passar till allt.

Krispig tofu

1. Strimla morötter, purjolök, rödkål, sockerärtor och majrova fint och lägg i kallt vatten.

2. Skär tofun i skivor ca 2 cm tjocka och vänd i mjölet.

3. Stek tofun i panna med het olja.

4. Servera tofun med krispiga grönsaker och superenkel teriyakisås.

Dela det här receptet med dina vänner!