Krispiga grönsaksbollar med picklad röd lök och dipsås

Tid:

Tid:

De här goda, krispiga bollarna älskas av de flesta! Perfekt vegetarisk och vegansk bjudmat.

Ingredienser

4 portioner

Grönsaksbollar

  • 200 g
    morot eller annan rotfrukt du gillar
  • 2 cm
    färsk ingefära
  • 2 st
    vitlöksklyftor
  • 1 st
    grön chili
  • 2 dl
    kikärtsmjöl
  • 1 tsk
    bakpulver
  • 1 tsk
    salt
  • 1 dl
    sodavatten
  • 1 msk
    tahini sesampasta (eller sesamfrö)
  • olja till stekning

Dipsås

  • 1 dl
    ljus japansk soja
  • 0,5 dl
    risvinäger
  • 1 st
    salladslök, strimlad
  • 2 msk
    sesamfrön, rostade
  • ½ st
    röd spansk peppar, finhackad (eller efter egen smak)

Picklad rödlök

  • 2 st
    röda lökar
  • ½ dl
    vinäger (vit, röd eller äppelcider)
  • 1 nypa(or)
    socker
  • ½ tsk
    salt

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg