Krispiga sötpotatispommes

Krispiga sötpotatispommes

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Krispiga sötpotatispommes är ett gott tillbehör vid maten. Det är en konst att få till riktigt frasiga sötpotatispommes. Lite pilligt men inte alls svårt. Servera gärna med tryffelmajonnäs.

Ingredienser

4portioner

  • 2st
    sötpotatis
  • 1msk
    majsstärkelse
  • 0,5dl
    rapsolja
  • flingsalt

Så lagar du

  1. Skala och skär potatisen i jämna och fina stavar.
  2. Lägg i en skål med kallt vatten och låt stå 1 timme.
  3. Värm ugnen till 225°, över och undervärme.
  4. Sila av potatisen, och skölj den. Nu har du fått bort massa stärkelse från potatisen vilket kommer att ge dig krispiga pommes.
  5. Torka bort överflödig vätska från potatisstavarna med hushållspapper.
  6. Lägg potatisarna i en bunke, strö över majsstärkelse och blanda noga.
  7. Ringla olja över och blanda lite till.
  8. Lägg potatisstavarna på en plåt med bakplåtspapper, viktigt att potatisen inte ligger tätt ihop eller på varandra.
  9. Baka mitt i ugnen i ca 10-15 min, tills potatisen får en fin, krispig yta.
  10. Vänd på potatisstavarna och baka i ytterligare 10 min.
  11. Strö på salt och servera direkt.

Dela det här receptet med dina vänner!