Krispiga vegetariska burgare med biff av bondbönor

Tid:

Hamburgare och såser på en trätallrik.

Tid:

Gott och lätt. Jag brukar koka en stor sats bönor och frysa in i passliga påsar. Inhemska bondbönor är dessutom ett stort plus. Jag har hittat på receptet och freestylar alltid, så måtten är riktgivande. Men supergott att äta som hamburgare. Gott med t.ex. salsa och crème fraiche. Receptet är inskickat av Linda Råholm.

Ingredienser

8 portioner

  • 5 dl
    bondbönor, kokta
  • 1
    ägg
  • 3 msk
    psyllium
  • ¾ dl
    majsmjöl, soijamjöl eller liknande
  • 1 rågad msk
    jordnötssmör
  • 1 tsk
    tahini, valfritt
  • 1 sprutt
    chilisås, riktigt hot
  • 1 tsk
    garam masala
  • 2 klyfta(or)
    vitlök, pressade
  • 1 stänk
    soja
  • salt o peppar
  • sesamfrön och solrosfrön
  • olja för stekning

Så lagar du