Krispiga vegetariska burgare med biff av bondbönor

Hamburgare och såser på en trätallrik.

Publicerat:

Tillagningstid:

Gott och lätt. Jag brukar koka en stor sats bönor och frysa in i passliga påsar. Inhemska bondbönor är dessutom ett stort plus. Jag har hittat på receptet och freestylar alltid, så måtten är riktgivande. Men supergott att äta som hamburgare. Gott med t.ex. salsa och crème fraiche. Receptet är inskickat av Linda Råholm.

Ingredienser

8portioner

  • 5dl
    bondbönor, kokta
  • 1
    ägg
  • 3msk
    psyllium
  • ¾ dl
    majsmjöl, soijamjöl eller liknande
  • 1 rågadmsk
    jordnötssmör
  • 1tsk
    tahini, valfritt
  • 1 sprutt
    chilisås, riktigt hot
  • 1tsk
    garam masala
  • 2klyfta(or)
    vitlök, pressade
  • 1stänk
    soja
  • salt o peppar
  • sesamfrön och solrosfrön
  • olja för stekning

Så lagar du

1. Blanda alla ingredienser. Mixa med stavmixer eller mosa med gaffel. Behöver inte bli helt slät, det är gott med lite grövre struktur.

2. Tillsätt mera psyllium och mjöl om smeten är för lös. Rulla till bollar, små biffar eller stora hamburgerbiffar.

3. Doppa i en blandning av solrosfrön och sesamfrön. Stek gyllenbruna i rikligt med olja på medeltemperatur.

4. Servera i hamburgare med valfria tillbehör eller med potatis och lämplig sås.

Dela det här receptet med dina vänner!