Kristyr

Kristyr.

Publicerat:

Tillagningstid:

Kristyr är ett bra ätbart material för att skapa snygga bordsdekorationer, och annat kul pynt.

Ingredienser

  • 2,5-3dl
    florsocker
  • ½st
    äggvita
  • 8droppe(ar)
    ättiksprit

Så lagar du

1. Vispa med elvisp, först långsamt tills smeten går ihop, sen snabbt i några minuter. Den ska vara riktigt tjock. Pudra ev. i mer florsocker.

2. Tillverka strutar av ett smörpapper, nerklippt i fjärdedelar. Gör en strut och fäst ihop med en knappnål (nålspetsen nedåt). Hålet ska vara nästan obefintligt, eller mycket litet (det går att klippa upp, så gör hellre ett för litet hål).

3. För över smeten ner i struten med hjälp av slickepott. Vik ihop toppen av struten ordentligt.

4. Spritsa ut i olika mönster.

Dela det här receptet med dina vänner!