Kronärtskocksdipp med spenat och smält ost

Tid:

Kronärtskocksdipp med spenat och smält ost

Tid:

Här blir de kronärtskockor basen i en fräsch, smakrik dipp. När den gratineras och osten på toppen smälter ner i dippen är den helt oemotståndlig. Den går också att göra vegansk, med äggfri majonnäs och kokosost. Det fungerar utmärkt.

Ingredienser

4 portioner

  • 1 burk(ar)
    kronärtskockshjärtan
  • 1 st
    citron, saften
  • 70 g
    färsk babyspenat (en liten påse)
  • 1 dl
    majonnäs
  • 1 st
    vitlöksklyfta
  • 2 st
    salladslökar, hackade (valfritt)
  • 100 g
    riven ost
  • Till servering: varmt bröd, grönsaker och rotfrukter i stavar och annat som du gillar att dippa, t.ex nachos

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg