Kronärtskocksdipp med spenat och smält ost

Kronärtskocksdipp med spenat och smält ost

Publicerat:

Tillagningstid:

Här blir de kronärtskockor basen i en fräsch, smakrik dipp. När den gratineras och osten på toppen smälter ner i dippen är den helt oemotståndlig. Den går också att göra vegansk, med äggfri majonnäs och kokosost. Det fungerar utmärkt.

Ingredienser

4portioner

  • 1burk(ar)
    kronärtskockshjärtan
  • 1st
    citron, saften
  • 70g
    färsk babyspenat (en liten påse)
  • 1dl
    majonnäs
  • 1st
    vitlöksklyfta
  • 2st
    salladslökar, hackade (valfritt)
  • 100g
    riven ost
  • Till servering: varmt bröd, grönsaker och rotfrukter i stavar och annat som du gillar att dippa, t.ex nachos

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Häll av och mixa kronärtskockshjärtan, citronsaft, spenat och majonnäs. Rör ner salladslök. Smaka av med vitlök, salt och peppar.

3. Häll upp i ugnsform, strö på ost och gratinera tills den fått vacker färg.

Dela det här receptet med dina vänner!