Krondillskokta minimorötter med räkkräm och ätbar jord

Krondillskokta minimorötter med räkkräm och ätbar jord.

Publicerat:

Tillagningstid:

Den här rätten har jag valt att servera i en kruka, men du kan lika väl använda en skål eller liknande. Lägg till räkor och färskost så har du ett klockrent snacks eller förrätt. Du kan byta ut kavringen mot något annat bröd om du vill.

Ingredienser

4portioner

  • 1knippa(or)
    minimorötter med blast
  • 1liter
    vatten
  • 1msk
    salt till vattnet

Räkcrème

  • 300g
    färskost
  • 2msk
    flytande honung
  • 200g
    färska skalade räkor
  • 1knippa(or)
    krondill
  • 1st
    citron
  • salt och peppar

Ätbar ”jord”

  • 100g
    kavring
  • 50g
    smör
  • 1msk
    farinsocker
  • 1tsk
    salt

Så lagar du

1. Koka morötterna lätt i vatten med salt och krondill. Ta upp och skölj morötterna i kallt vatten.

2. Riv skalet från citronen och kläm i saften i färskosten. Blanda ner honung, salt och peppar.

3. Skala räkorna och hacka dem fint. Blanda ner i färskosten.

4. Skär brödet i kuber och lägg det i en mixer. Mixa tills det blir lite smuligt.

5. Lägg i smör och socker i en stekpanna, värm lätt tills sockret smält. Lägg sedan i brödsmulorna och rosta tills det är krispigt. Rör då och då i pannan.

6. Fyll krukorna med räkkrämen, stick ner morötterna och fyll upp med den ätbara jorden, alltså det rostade brödet.

7. Servera som tapas eller tilltugg till något gott att dricka.

Dela det här receptet med dina vänner!