Kroppkakor och kålsallad med äpple och hasselnötter

Tillagningstid:

Kroppkakor och kålsallad med äpple och hasselnötter i en djup tallrik.

Publicerat:

Tillagningstid:

En riktig husmansklassiker med ny twist på tillbehör till servering.

Ingredienser

4 portioner

Kroppkakor

  • 1 kg
    potatis rå, fast
  • 1 tsk
    salt
  • 400 g
    potatis, kokt
  • 2 msk
    potatismjöl
  • dl
    vetemjöl
  • 1 st
    gul lök, medelstora
  • 100 g
    sidfläsk rökt, utan svål
  • 1 tsk
    färsk timjan, hackad
  • ½ dl
    grov hackad persilja, färsk

Kål- och äppelsallad

  • ½
    spetskålshuvud
  • 1
    äpple
  • 2-3 msk
    rapsolja
  • 1 dl
    hasselnötter

Vinägrette

  • 1 msk
    vitvinsvinäger
  • 3 msk
    rapsolja eller olivolja
  • salt och peppar

Till servering

  • 1 dl
    Västerbottensost, riven

Så lagar du