Krusbärsmarmelad

Krusbärsmarmelad.

Publicerat:

Tillagningstid:

Enkel och drömgod krusbärsmarmelad som passar lika bra på frukostmackan som på ostbrickan. Den är en underbar present också!/Susanne

Ingredienser

40portioner

  • 1kg
    krusbär, sköljda
  • 1kg
    syltsocker

smaksättning, om man vill

  • t ex ingefära, vaniljstång, kanelstång, stjärnanis

Så lagar du

1. Koka upp bär, socker och ev smaksättning.

2. Låt koka 10 minuter, skumma under tiden.

3. Gör marmeladtestet. Är den för lös kokar du lite längre och gör om testet.

4. Häll upp i väl rengjorda burkar. Förvara svalt.

Marmeladtestet

Frys in en tallrik, häll en matsked marmelad på tallriken. Låt stelna något, dra en sked genom smeten, den ska ”stanna” så att den inte rinner.

Dela det här receptet med dina vänner!