Kryddbröd

Kryddbröd

Publicerat:

Ingredienser

1portioner

  • 150g
    apelsin honung (går bara med neutral honung)
  • 75g
    råsocker
  • 1dl
    mjölk
  • 1tsk
    bikarbonat
  • 1msk
    malen anis
  • 1msk
    malen kanel
  • 1msk
    malen ingefära
  • 1msk
    malen pomerans
  • 150g
    vetemjöl
  • 100g
    fint rågmjöl
  • 5g
    salt
  • 2st
    äggulor
  • rivet skal av 1 apelsin
  • smör till brödformen

Så lagar du

1. Koka upp honung, socker och mjölk, efter uppkok, ta i bikarbonaten.

2. Blanda ihop kryddorna, mjölsorterna och saltet i en skål. Rör ner mjölkblandningen, apelsinskal och äggulorna, blanda väl.

3. Tryck ner degen i en väl smord brödform och baka på 175 grader i ca 35-45 minuter. Brödet skall ha en kärntemperatur på 98 grader.

4. Tag ut brödet och låt det stå ca 10 minuter i formen. Vält upp på galler, låt svalna.

5. Man kan med fördel pensla brödet med lite honung utspätt med vatten.

6. Detta kryddbröd är utmärkt till ostar, går även att förvara i frysen.

Dela det här receptet med dina vänner!