Kryddglaserad ananas med limeflan

Kryddglaserad ananas med limeflan

Ingredienser

Grillad ananas

  • 3
    ananas
  • 2dl
    råsocker
  • 2tsk
    svartpeppar
  • 1
    bit ingefära
  • 1tsk
    kanel
  • 1tsk
    kardemumma
  • 1tsk
    hel kryddpeppar
  • ½dl
    rom
  • 1 ½dl
    vatten

Limeflan

  • 3
    lime, endast skalet
  • 3
    ägg
  • 2
    äggulor
  • 2 ½dl
    grädde
  • 2 ½dl
    mjölk
  • 1dl
    råsocker
  • 1msk
    maizena

Så lagar du

Grillad ananas

1. Blanda kryddor, socker, rom och vatten. Värm på spis eller grill.

2. Skala ananas och skär bort bruna skal hål. Lägg ananas på grillen med direkt glöd. Pensla efter hand med kryddlag (vänd ofta så inte ananasen bränner) tills den har blivit karamelliserad och varm in till stocken.

3. Ta av värmen och skär ur stocken.

Limeflan

1. Vispa ihop maizena, ägg, äggula, grädde, råsocker och mjölk.

2. Riv i skalet från 3 lime (endast det gröna).

3. Sjud sedan på grillen tills smeten tjocknar under ständig omrörning (denna smet går att baka i ugn på 100 grader också).

4. Ta av från värmen och sila bort limeskalet.

5. Servera grillad ananas med limeflan och nypressad lime.

Dela det här receptet med dina vänner!