Kryddglaserad ananas med limeflan
Publicerat:
2017-09-21Ingredienser
Grillad ananas
- 3ananas
- 2dlråsocker
- 2tsksvartpeppar
- 1bit ingefära
- 1tskkanel
- 1tskkardemumma
- 1tskhel kryddpeppar
- ½dlrom
- 1 ½dlvatten
Limeflan
- 3lime, endast skalet
- 3ägg
- 2äggulor
- 2 ½dlgrädde
- 2 ½dlmjölk
- 1dlråsocker
- 1mskmaizena
Så lagar du
Grillad ananas
1. Blanda kryddor, socker, rom och vatten. Värm på spis eller grill.
2. Skala ananas och skär bort bruna skal hål. Lägg ananas på grillen med direkt glöd. Pensla efter hand med kryddlag (vänd ofta så inte ananasen bränner) tills den har blivit karamelliserad och varm in till stocken.
3. Ta av värmen och skär ur stocken.
Limeflan
1. Vispa ihop maizena, ägg, äggula, grädde, råsocker och mjölk.
2. Riv i skalet från 3 lime (endast det gröna).
3. Sjud sedan på grillen tills smeten tjocknar under ständig omrörning (denna smet går att baka i ugn på 100 grader också).
4. Ta av från värmen och sila bort limeskalet.
5. Servera grillad ananas med limeflan och nypressad lime.