Kryddig glögg och julcava

Tid:

två glas med dryck och dekoration.

Tid:

Ett härligt glöggkoncentrat blir till kryddig glögg med upphettat rödvin. Det mousserande vinet cava är Spaniens svar på champagne, och tillsammans med glöggbasen blir det vackert och julsmakande bubbel.

Ingredienser

Glöggkoncentrat

  • ½ st
    ekologisk apelsin
  • 2 st
    hela kanelstänger
  • 2 st
    lagerblad
  • 2 st
    stjärnanis
  • ½ tsk
    hela svartpepparkorn
  • ½ msk
    hela kryddpepparkorn
  • ½ msk
    hel kryddnejlika
  • ½ tsk
    hel kardemumma
  • 30 g
    brun farin
  • dl
    vatten

Till glöggen

  • 1
    flaska rött vin, gärna med kraftig smak
  • mandelflisor
  • russin

Till julcavan

  • 4-6 st
    hel stjärnanis
  • 1
    flaska halvtorr cava eller liknande

Så lagar du