Kryddig gurksallad från Sichuan

Kryddig gurksallad från Sichuan

Ingredienser

4portioner

  • 1st
    gurka
  • 1 ½tsk
    salt
  • 1msk
    jordnötsolja
  • 4st
    torkade chilifrukter eller ½ färsk chili skuren i strimlor
  • 1tsk
    stött sichuanpeppar
  • 3tsk
    sesamolja
  • 3tsk
    rostade sesamfrön

Så lagar du

Skär gurkan i cirka 6 cm långa bitar. Ta bort frön och skär sedan i stavar. Strö över salt och låt stå i minst 30 minuter. Ska av så mycket vätska som möjligt, använd ett durkslag. Lägg upp gurkan på hushållspapper för att torka den ytterligare.

Hetta upp en wok tills den är riktigt varm, häll i jordnötsolja. Sänk värmen och lägg i chili och sichuanpeppar. Fräs tills det doftar gott, men passa chilin så den inte bränns. Lägg i gurkan och stek i någon minut.

Lägg upp gurkan, ringla över sesamoljan och strö över frön.

Dela det här receptet med dina vänner!