Kryddig kålrotstosca
Publicerat:
2016-08-29Tillagningstid:
Om man kan göra morotskaka kan man väl göra detsamma med kålrot! Med ett knäckigt lager av mandelkola blir den saftiga kakan komplett.
Ingredienser
6 - 8portioner
Kålrotskaka
- 3stägg
- 3½dlströsocker
- 4dlvetemjöl
- 1tskbikarbonat
- 1tskkanel
- 1tskbakpulver
- ½tsksalt
- ½tskriven muskotnöt
- 2½dlrapsolja
- 4dlriven kålrot
Mandelkola (tosca)
- 50gsmör
- 3/4dlsocker
- 50gmandel, hackad
- 50gvalnötter, hackade
- 1mskvetemjöl
- 2mskvispgrädde
Så lagar du
1. Kålrotskaka: Sätt ugnen på 175°C.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser. Häll ner olja och de rivna kålrötterna i smeten. Tillsätt därefter mjölblandningen.
3. Häll smeten i en smord och bröad kakform, ca 26 cm i diameter (för 10 bitar).
4. Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter.
5. Mandelkola: Blanda smält smör, vetemjöl, socker, vispgrädde och nötter. Koka tills det tjocknar lite.
6. Bred ut över kakan och "grädda" mitt i ugnen på 175°C tills fin färg.