Kryddig kålrotstosca
Tillagningstid:
Publicerat:
2016-08-29Tillagningstid:
Om man kan göra morotskaka kan man väl göra detsamma med kålrot! Med ett knäckigt lager av mandelkola blir den saftiga kakan komplett.
Ingredienser
6–8 portioner
Kålrotskaka
- 3 stägg
- 3½ dlströsocker
- 4 dlvetemjöl
- 1 tskbikarbonat
- 1 tskkanel
- 1 tskbakpulver
- ½ tsksalt
- ½ tskriven muskotnöt
- 2½ dlrapsolja
- 4 dlriven kålrot
Mandelkola (tosca)
- 50 gsmör
- 3/4 dlsocker
- 50 gmandel, hackad
- 50 gvalnötter, hackade
- 1 mskvetemjöl
- 2 mskvispgrädde
Så lagar du
1. Kålrotskaka: Sätt ugnen på 175°C.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser. Häll ner olja och de rivna kålrötterna i smeten. Tillsätt därefter mjölblandningen.
3. Häll smeten i en smord och bröad kakform, ca 26 cm i diameter (för 10 bitar).
4. Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter.
5. Mandelkola: Blanda smält smör, vetemjöl, socker, vispgrädde och nötter. Koka tills det tjocknar lite.
6. Bred ut över kakan och "grädda" mitt i ugnen på 175°C tills fin färg.