Kryddig kålrotstosca

Kålrotstosca

Publicerat:

Tillagningstid:

Om man kan göra morotskaka kan man väl göra detsamma med kålrot! Med ett knäckigt lager av mandelkola blir den saftiga kakan komplett.

Ingredienser

6 - 8portioner

Kålrotskaka

  • 3st
    ägg
  • dl
    strösocker
  • 4dl
    vetemjöl
  • 1tsk
    bikarbonat
  • 1tsk
    kanel
  • 1tsk
    bakpulver
  • ½tsk
    salt
  • ½tsk
    riven muskotnöt
  • dl
    rapsolja
  • 4dl
    riven kålrot

Mandelkola (tosca)

  • 50g
    smör
  • 3/4dl
    socker
  • 50g
    mandel, hackad
  • 50g
    valnötter, hackade
  • 1msk
    vetemjöl
  • 2msk
    vispgrädde

Så lagar du

1. Kålrotskaka: Sätt ugnen på 175°C.

2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser. Häll ner olja och de rivna kålrötterna i smeten. Tillsätt därefter mjölblandningen.

3. Häll smeten i en smord och bröad kakform, ca 26 cm i diameter (för 10 bitar).

4. Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter.

5. Mandelkola: Blanda smält smör, vetemjöl, socker, vispgrädde och nötter. Koka tills det tjocknar lite.

6. Bred ut över kakan och "grädda" mitt i ugnen på 175°C tills fin färg.

Dela det här receptet med dina vänner!