Kryddig lutfisk med knaprig fläsksida

Tillagningstid:

Kryddig lutfisk med knaprig fläsksida.

Publicerat:

Tillagningstid:

Eriks variant av lutfisk är uppdaterad med rökigt fläsk. Den här klassiska rätten till julbordet lagar du lätt, ute som inne!

Ingredienser

4–6 portioner

Lutfisksås

  • 2 dl
    mjölk
  • 2 dl
    grädde
  • lagerblad
  • 1
    liten lök
  • 6
    kryddnejlikor
  • 1 tsk
    salt
  • 2 krm
    svartpeppar, malen
  • 1 msk
    majsstärkelse
  • 1 msk
    vatten

Lutfisk i kryddig buljong

  • 1-2 liter
    vatten, eller så det täcker fisken
  • 500 g
    lutfisk
  • 350 g
    rimmat fläsk
  • 2 msk
    fänkålsfrö
  • 1-2 msk
    salt
  • 6
    stjärnanis
  • 2 msk
    kryddpeppar

Så lagar du