Kryddig potatiskaka med fräst grönkål
Publicerat:
2017-01-11Tillagningstid:
Lättgjord och matig rätt som du kan servera som den är, eller lägga till kött eller kyckling om du vill.
Ingredienser
4portioner
Potatiskaka
- 800gfast potatis
- 2ststora morötter
- 1½dlmellangrädde
- 2stvitlöksklyftor
- 2-3mskriven färsk ingefära
- 1tsksalt
- 1½tskspiskummin
- 3+1dlriven smakrik ost
Till servering
- 200gplockad och grovhackad grönkål
- 1dlmandel
- 2-3mskrapsolja
- 1nypa(or)salt
- 1näve russin (kan uteslutas)
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200°. Skala potatis och morot, riv dem grovt, gärna i matberedare. Lägg i en stor bunke.
2. Pressa vitlök och riv ingefäran fint, blanda med grädde, salt och spiskummin. Rör ner allt i potatisen tillsammans med 3 dl ost.
3. Smörj en ugnsfast form väl. Häll i potatisen och toppa med 1 dl riven ost. Grädda mitt i ugnen ca 45-50 min, tills potatisen är mjuk och kakan har fin färg.
4. Hacka mandeln grovt. Fräs kål och mandel i oljan, salta lätt, blanda ev i russin och servera till potatiskakan.