Kryddig potatiskaka med fräst grönkål

Kryddig potatiskaka med fräst grönkål

Publicerat:

Tillagningstid:

Lättgjord och matig rätt som du kan servera som den är, eller lägga till kött eller kyckling om du vill.

Ingredienser

4portioner

Potatiskaka

  • 800g
    fast potatis
  • 2st
    stora morötter
  • dl
    mellangrädde
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • 2-3msk
    riven färsk ingefära
  • 1tsk
    salt
  • tsk
    spiskummin
  • 3+1dl
    riven smakrik ost

Till servering

  • 200g
    plockad och grovhackad grönkål
  • 1dl
    mandel
  • 2-3msk
    rapsolja
  • 1nypa(or)
    salt
  • 1
    näve russin (kan uteslutas)

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200°. Skala potatis och morot, riv dem grovt, gärna i matberedare. Lägg i en stor bunke.

2. Pressa vitlök och riv ingefäran fint, blanda med grädde, salt och spiskummin. Rör ner allt i potatisen tillsammans med 3 dl ost.

3. Smörj en ugnsfast form väl. Häll i potatisen och toppa med 1 dl riven ost. Grädda mitt i ugnen ca 45-50 min, tills potatisen är mjuk och kakan har fin färg.

4. Hacka mandeln grovt. Fräs kål och mandel i oljan, salta lätt, blanda ev i russin och servera till potatiskakan.

Dela det här receptet med dina vänner!