Kryddiga apelsiner till ostbrickan

Kryddiga apelsiner.

Publicerat:

Tillagningstid:

Vintertid är citrustid och det gäller att passa på att spara apelsiner och andra citrusfrukter när de är som finast! I en kryddig lag passar apelsinskivorna till smakrika ostar, gärna getost till exempel.

Ingredienser

  • 1kg
    apelsiner
  • 1tsk
    salt
  • 3dl
    strösocker
  • 2msk
    honung
  • dl
    vitvinsvinäger
  • 1dl
    färskpressad apelsinjuice
  • 1msk
    färskriven ingefära
  • ¾tsk
    krossade svartpepparkorn
  • 1st
    kanelstång
  • 1tsk
    nejlikor

Så lagar du

Med det här receptet får du 7 dl färdiga apelsiner.

1. Lägg apelsinerna och 1 tsk salt i en kastrull och täck med vatten, lägg på en tallrik så att apelsinerna hålls under vattnet. Koka på svag värme i 40 min till apelsinerna är mjuka. Häll av i ett durkslag och låt svalna.

2. Skär apelsinerna i kvartar och sedan i skivor. Lägg åt sidan.

3. Koka upp resten av ingredienserna i en kastrull och sjud tills allt vatten har ångats bort. Lägg i apelsinskivorna och låt sjuda på svag värme i ca 20 minuter. Lägg över i en helt ren burk och förvara kallt. Inläggningen smakar bäst efter ett par veckor.

Dela det här receptet med dina vänner!