Kryddiga crunchy kikärtor

Kryddiga kikärtor i en glas skål med rosmarin och citron i bredvid.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ha alltid en burk kikärtor hemma – det finns alltid utrymme för hummus, soppa, kikärtor i sallad och varför inte som världens enklaste, billigaste och fräscha snacks!?

Ingredienser

  • 300g
    förkokta, sköljda och avrunna kikärtor
  • 1tsk
    salt
  • 1tsk
    paprikapulver, starkt
  • 1msk
    rosmarin, finhackad
  • 1msk
    vitlök, riven
  • 3msk
    olivolja
  • 1msk
    citronsaft

Så lagar du

1. Rör samman ingredienserna till marinaden, vänd ner kikärtorna.

2. Rosta kikärtorna i het ugn, 225 grader, tills de är krispiga, rör ett par gånger.

3. Ät genast eller förvara i lufttät burk!

Dela det här receptet med dina vänner!