Kryddiga kycklingbollar i salladsblad

Kryddiga kycklingbollar i salladsblad.

Publicerat:

Tillagningstid:

Gunilla glöggmys: Kycklingbollar med lite hetta i kryddningen passar fint till glöggens sötma.

Ingredienser

6 - 8portioner

Kycklingbollar

  • 400g
    kycklingfärs
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • 1st
    röd chilifrukt
  • 4cm
    färsk ingefära
  • 1st
    lime
  • salt och peppar
  • smör till stekning

Till servering

  • 1kruk(or)
    färsk koriander
  • blad av gemsallad
  • sweet chilisås
  • hackade jordnötter

Så lagar du

1. Lägg färsen i en skål. Finhacka chilin och vitlök och blanda i färsen.

2. Riv ingefäran, pressa saften ur limefrukten och blanda i färsen. Salta och peppra.

3. Forma till små bollar och stek dem i smör i i en panna.

4. Lägg en kycklingboll i ett salladsblad, droppa över sweet chili-sås, strössla över hackade jordnötter och lite hackad koriander.

Dryckestips

Glögg:
Tegnér Biskopens Torra 12,5%
Nr 90322, 69 kronor

Vinfabrikens äppelglögg 11 %
Nr 96037, 79 kronor

Snälleröds ekologiska vitvinsglögg 12,5%
Nr 90574, 75 kronor

Grythyttans Skogsglögg 15%
Nr 96460, 92 kronor

Alkoholfritt:
Fentimans Ginger Beer, 0,5%
Nr 1963, 22:50 (27,5 cl)

Dela det här receptet med dina vänner!