Kryddiga nudlar

Kryddiga nudlar

Publicerat:

Tillagningstid:

Här kan du passa på att använda de ingredienser du råkar ha hemma. Citrongräs, limeblad, lime, söt basilika, mynta eller koriander. Byt ut och använd säsongens grönsaker.

Ingredienser

1portioner

  • 1
    ruta nudlar
  • 1klyfta(or)
    vitlök, riven
  • 2
    cm färsk ingefära, riven
  • 0,5
    röd chili, urkärnad
  • 7dl
    vatten
  • ½tsk
    grönsaksbuljongtärningar
  • 2dl
    blandade grönsaker, i små bitar
  • 100g
    kött, i tunna skivor
  • eller skaldjur, fisk, kyckling, tofu
  • ½
    lime, pressad
  • salt, svartpeppar

Till stekning:

  • några droppar sesamolja
  • 1tsk
    rapsolja

Så lagar du

1. Om du väljer grönsaker med lång koktid så anpassar du koktiden genom att skära dem tunt.

2. Hetta upp raps- och sesamolja i en kastrull. Fräs vitlök, ingefära och chili utan att det får färg.

3. Häll på vatten och buljong, låt koka upp, tillsätt nudlar och grönsaker, koka 3 minuter. Lägg i önskat protein, smaka av med salt, peppar och lime.

Dela det här receptet med dina vänner!