Kryddiga nudlar
Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Här kan du passa på att använda de ingredienser du råkar ha hemma. Citrongräs, limeblad, lime, söt basilika, mynta eller koriander. Byt ut och använd säsongens grönsaker.
Ingredienser
1portioner
- 1ruta nudlar
- 1klyfta(or)vitlök, riven
- 2cm färsk ingefära, riven
- 0,5röd chili, urkärnad
- 7dlvatten
- ½tskgrönsaksbuljongtärningar
- 2dlblandade grönsaker, i små bitar
- 100gkött, i tunna skivor
- eller skaldjur, fisk, kyckling, tofu
- ½lime, pressad
- salt, svartpeppar
Till stekning:
- några droppar sesamolja
- 1tskrapsolja
Så lagar du
1. Om du väljer grönsaker med lång koktid så anpassar du koktiden genom att skära dem tunt.
2. Hetta upp raps- och sesamolja i en kastrull. Fräs vitlök, ingefära och chili utan att det får färg.
3. Häll på vatten och buljong, låt koka upp, tillsätt nudlar och grönsaker, koka 3 minuter. Lägg i önskat protein, smaka av med salt, peppar och lime.