Kryddiga rostade nötter

Kryddiga rostade nötter

Publicerat:

Ingredienser

6portioner

  • dl
    nötter - mandlar, hasselnötter, pistagenötter, valnötter och/eller cashewnötter
  • dl
    socker
  • 1tsk
    salt
  • 1msk
    kanel
  • ½tsk
    mald ingefära (eller gärna färsk!)
  • 1st
    äggvita
  • 1msk
    vatten

Så lagar du

Sätt ugnen på 140 grader och lägg ett bakplåtspapper på plåten.

Lägg alla nötter i en bunke. Häll på socker, salt, kanel och ingefära och blanda om ordentligt med händerna.

Häll äggvitan i en kopp, häll i vatten och vispa med en gaffel tills det blir skummigt. Häll äggvitan över nötterna och blanda om igen så att alla nötterna är täckta.

Häll ut nötterna på plåten och bred ut dem ordentligt. Sätt in plåten i ugnen i 35 minuter. Låt nötterna svalna innan de bryts i mindre bitar.

Förvara i en lufttät burk.

Dela det här receptet med dina vänner!