Kryddiga tunnbröd med svampfyllning

Tid:

Kryddiga tunnbröd med svampfyllning.

Publicerat:

Tid:

Maten är halva utflykten - åtminstone om barnen följer med ut i skogen. De här tunnbröden kan serveras med valfri fyllning, beroende på vad sällskapet gillar. Huvudsaken är att en del av maten tillreds över öppen eld - upplevelsemat tillredd ute smakar nämligen alltid lite godare.

Ingredienser

4 portioner

Hällakaka

  • 3 dl
    rågsikt, blandning av ca 60% vetemjöl, 40% rågmjöl
  • dl
    fil
  • msk
    sirap
  • ½ tsk
    salt
  • 1 tsk
    bikarbonat
  • 1 krm
    anis
  • 1 krm
    fänkål
  • 2 msk
    vetemjöl till utbakning

Fyllning

  • 400 g
    blandsvamp, vilken stekvänlig svamp som helst går bra
  • 50 g
    smör
  • 8 st
    schalottenlökar
  • 1 klyfta(or)
    vitlök, skalad
  • 50 g
    ren eller lamm, rökt och tärnat 1x1cm
  • 100 g
    färskost
  • vilda blad och bär

Så lagar du