Kryddkokta apelsiner med vaniljglass

Kryddkokta apelsiner med vaniljglass.

Publicerat:

Tillagningstid:

Snabb och frisk citrusdessert där apelsinerna fått dra en stund i en lag med kanel, kryddnejlika och stjärnanis.

Ingredienser

4portioner

  • 4
    apelsiner
  • 1
    kanelstång
  • 10
    hela kryddnejlikor
  • 3
    stjärnanis
  • 1dl
    socker
  • 1 ½dl
    vatten
  • 1
    citron, saften
  • ca 4dl
    vaniljglass

Så lagar du

1. Skär av skalet på apelsinerna och skär dem sedan i skivor ca 0,5 cm tjocka. Alternativt kan du skära ut filéerna (filéa dem) och på så sätt få dem helt skinnfria.

2. Lägg apelsinerna i en skål eller bunke. Lägg kryddorna i en kastrull tillsammans med vatten, socker och citronsaft och koka upp. Låt koka i ca en minut och slå sedan den varma lagen över apelsinerna. Låt svalna.

3. Servera apelsinerna i höga glas tillsammans med lagen och en kula vaniljglass.

Dela det här receptet med dina vänner!