Kryddpepparrimmad kycklingfilé med Almedalsdressing

Tid:

Kryddpepparrimmad kycklingfilé med Almedalsdressing

Tid:

Kycklingen blir mör och smakrik med fin ton av kryddpeppar, och kan serveras både varm, ljummen och kall. OBS att kycklingen ska rimma minst 4 timmar, helst längre. Dressingen är en mångsidig sås i allas smak.

Ingredienser

8–10 portioner

  • 4
    kycklingfiléer, ca 600 g

Rimlag

  • ½ liter
    liter vatten
  • 3 msk
    salt
  • 2 msk
    socker
  • 2 tsk
    grovkrossad kryddpeppar

Till kokning

  • ca ½ liter
    hönsbuljong av koncentrerad fond eller tärning

Dressing

  • 2 dl
    majonnäs
  • 2 dl
    gräddfil
  • 60-70 g
    rucola
  • en näve färsk basilika
  • 1 dl
    grovhackad gräslök
  • salt och vitpeppar

Servering

  • färsk spenat
  • lite kallpressad rapsolja
  • rostade solroskärnor
  • generös blandad sallad

Så lagar du