Kryddpepparrimmad kycklingfilé med Almedalsdressing

Kryddpepparrimmad kycklingfilé med Almedalsdressing

Publicerat:

Tillagningstid:

Kycklingen blir mör och smakrik med fin ton av kryddpeppar, och kan serveras både varm, ljummen och kall. OBS att kycklingen ska rimma minst 4 timmar, helst längre. Dressingen är en mångsidig sås i allas smak.

Ingredienser

8 - 10portioner

  • 4
    kycklingfiléer, ca 600 g

Rimlag

  • ½liter
    liter vatten
  • 3msk
    salt
  • 2msk
    socker
  • 2tsk
    grovkrossad kryddpeppar

Till kokning

  • ca ½liter
    hönsbuljong av koncentrerad fond eller tärning

Dressing

  • 2dl
    majonnäs
  • 2dl
    gräddfil
  • 60-70g
    rucola
  • en näve färsk basilika
  • 1dl
    grovhackad gräslök
  • salt och vitpeppar

Servering

  • färsk spenat
  • lite kallpressad rapsolja
  • rostade solroskärnor
  • generös blandad sallad

Så lagar du

1. Kyckling: Blanda ingredienserna till rimlagen i en bunke så salt och socker löser sig. Lägg i kycklingen – vattnet ska täcka. Låt stå kallt, gärna över natten, dock minst 4 timmar.

2. Dag 2: Ta upp och torka av kycklingen. Sjud dem genomkokta i buljongen, ca 10 minuter. Ta upp och låt svalna eller kallna helt innan serveringen.

3. Dressing: Mixa allt utom kryddorna till en grön sås, smaka av med salt och peppar.

4. Servering: Lägg spenat på ett fat, ringla över lite rapsolja. Skiva kycklingen på snedden och fördela, strö solroskärnor över. Servera med dressing och sallad.

Dryckestips

Vitt vin:
Boschendal Brut Chardonnay Pinot, Sydafrika
Nr 7889, 109 kr

Lamglois Crémant de Loire Brut, Frankrike
Nr 7404, 139 kr

Palmer & Co Brut Reserve, Frankrike
Nr 7372, 259 kr

2008 Nicolas Feuillatte Blanc de Blancs, Frankrike
Nr 7592, 319 kr

Louis Roederer Brut Premier, Frankrike
Nr 7602, 419 kr

Alkoholfritt:
Billabong Sparkling, Australien
Nr 1945, 58 kr

Dela det här receptet med dina vänner!