Kryddsill

Sill.

Publicerat:

Tillagningstid:

Pauls julmeny - lunch: Skånsk kryddsill med klassiska ingredienser. Servera till potatis i brynt smör och en löksallad.

Ingredienser

  • 4st
    sillfiléer (inläggningssill)
  • 1/2st
    rödlök, skivad
  • 10st
    kryddpepparkorn, lätt krossade
  • 2st
    lagerblad
  • 2st
    nejlikor
  • 10st
    svartpepparkorn, lätt krossade
  • 1 1/2 dl
    vatten
  • 1dl
    strösocker
  • 1/2dl
    ättikssprit (12%)

Så lagar du

1. Koka upp ättika, socker och vatten.

2. Lägg i lök, krossade kryddor och låt lagen svalna.

3. Varva sedan skuren sill med lag och kryddor. Förvara kallt.

Dela det här receptet med dina vänner!