Kyckling à la cacciatora med polenta
Tillagningstid:
Publicerat:
2021-11-24Tillagningstid:
Kyckling på jägarens vis är rustik italiensk comfort food. Oftast används kaninkött i grytan men här har vi valt kyckling. Polenta är gjort på majsmjöl och blir ett slags gröt eller pudding. Den här rätten lagade vi ofta hemma på Sicilien när jag var barn.
Ingredienser
4 portioner
- 1kyckling á 1kg
- 4 mskolivolja
- 2vitlöksklyftor
- 2kvistar färsk rosmarin
- 5färska salviablad
- 2lagerblad
- 100 mltorrt vitt vin
- 50 mlvit vinäger
- 15gröna oliver
- 15taggiasca oliver
- 1glas vatten
- 10körsbärstomater
- salt, efter smak
Polenta
- 500 gmajsmjöl
- 2 litervatten
- 1 mskgrovsalt
- 15 golivolja
Så lagar du
- Värm 4 msk olivolja i en stor kastrull och bryn hela skalade vitlöksklyftor.
- Bryn kycklingen jämnt så att den får en fin färg.
- Skölj de färska örterna och lägg dem hela i kastrullen tillsammans med de torkade örterna.
- Blanda vin och vinäger, häll i kastrullen och låt avdunsta.
- Lägg i oliverna och späd med vatten.
- Skär och skölj körsbärstomaterna i halvor och lägg dem i kastrullen.
- Smaka av med salt och koka i 30–35 minuter.
- Koka upp vatten, häll i salt och därefter majsmjöl under omrörning.
- Rör i olivolja och låt polentan sjuda på svag värme 15 minuter. Rör om då och då så att den inte bränns.
- Ta polentan från värmen och servera den varm, gärna på en skärbräda, vid sidan av grytan. Buon appetito!