Kyckling med fetaost i paprikasås

Kyckling med fetaost i paprikasås.

Publicerat:

Tillagningstid:

Enkelt och festligt. Saftiga kycklinglår fyllda med fetaost i en god sås passar perfekt till bulgur, pasta eller ris. Om du använder stark ajvar relish blir rätten mycket stark.

Ingredienser

6portioner

  • 900g
    kycklinglårfilé
  • 1tsk
    salt
  • ½tsk
    nymald svartpeppar
  • 150g
    fetaost
  • ½kruk(or)
    basilika
  • 350g
    ajvar relish, mild eller stark

Tillbehör

  • Bulgur, pasta eller ris

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Salta och peppra lårfiléerna runt om och lägg ut dem på en skärbräda.

3. Skär osten i stavar minst lika många som antalet lårfiléer. Lägg i ost och basilikablad och rulla ihop och lägg dem med skarven ner i en ugnsform. Det är gott att smula över fetaost om det blivit över någon bit.

4. Bred ut ajvar relish över och smula över resterna av fetaosten. Sätt in längst ner i ugnen 30–35 minuter, kontrollera att kycklingen är genomstekt.

5. Garnera med basilikablad och servera med bulgur, ris eller pasta.

Dela det här receptet med dina vänner!