Kyckling med körsbärssås

Tid:

Rostade körsbär med ricotta.

Tid:

När körsbären är som bäst borde man äta dem jämt! De har en god beska, syra och sötma på en och samma gång. Gör en körsbärssås och servera med kyckling, allra helst kycklingsteaks eller lårfilé som är de möraste och mest smakrika delarna av kycklingen.

Ingredienser

4 portioner

  • 600 g
    kycklingsteaks eller urbenad kycklinglårfilé

Körsbärssås

  • 1
    scharlottenlök
  • 2 klyfta(or)
    vitlök
  • 300 g
    körsbär
  • 3 msk
    balsamvinäger
  • 1 msk
    råsocker

grynsallad

  • 400 g
    blandade gryn
  • 2
    scharlottenlökar
  • 2 msk
    vitvinsvinäger
  • 2 dl
    mandlar, gärna Marconamandlar
  • ½ dl
    bladpersilja, finhackad
  • 2 msk
    olivolja
  • salt och peppar
  • machesallad till servering

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg