Kyckling med körsbärssås

Rostade körsbär med ricotta.

Publicerat:

Tillagningstid:

När körsbären är som bäst borde man äta dem jämt! De har en god beska, syra och sötma på en och samma gång. Gör en körsbärssås och servera med kyckling, allra helst kycklingsteaks eller lårfilé som är de möraste och mest smakrika delarna av kycklingen.

Ingredienser

4portioner

  • 600g
    kycklingsteaks eller urbenad kycklinglårfilé

Körsbärssås

  • 1
    scharlottenlök
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • 300g
    körsbär
  • 3msk
    balsamvinäger
  • 1msk
    råsocker

grynsallad

  • 400g
    blandade gryn
  • 2
    scharlottenlökar
  • 2msk
    vitvinsvinäger
  • 2dl
    mandlar, gärna Marconamandlar
  • ½dl
    bladpersilja, finhackad
  • 2msk
    olivolja
  • salt och peppar
  • machesallad till servering

Så lagar du

1. Börja med körsbärssåsen. Hacka vitlök och scharlottenlök. Stek i några matskedar olivolja tills de mjuknar.

2. Lägg i urkärnade körsbär, balsamvinäger och råsocker och låt sjuda på svag värme till hälften av vinägern kokat bort. Smaka av.

3. Koka grynen enligt anvisningen på paketet. Hacka under tiden scharlottenlöken fint och stek i olivolja tills den mjuknar. Häll på vinäger och låt koka upp. Ställ åt sidan. Hacka mandlar och persilja.

4. Häll av de färdigkokta grynen medans de fortfarande har lite tuggmotstånd. Blanda ner scharlottenlöken, hälften av mandlarna och persiljan. Häll på lite olivolja och smaka av med salt och peppar.

5. Sätt ugnen på 100 grader.

6. Stek kycklingsteaksen i lite olja, först på skinnsidan i cirka 5 – 6 minuter eller tills den krispig och gyllenbrun. Stek på andra sidan i några minuter.

7. Lägg in kycklingen i ugnen stek tills innertemperaturen är 70 grader.

8. Skär kycklingen i skivor och lägg på ett uppläggningsfat. Skeda över körsbärssås och strö över resten av mandlarna.

9. Servera kycklingen med grynsallad och grönsallad.

Dela det här receptet med dina vänner!