Kyckling med körsbärssås
Publicerat:
2018-08-29Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 600gkycklingsteaks eller urbenad kycklinglårfilé
Körsbärssås
- 1scharlottenlök
- 2klyfta(or)vitlök
- 300gkörsbär
- 3mskbalsamvinäger
- 1mskråsocker
grynsallad
- 400gblandade gryn
- 2scharlottenlökar
- 2mskvitvinsvinäger
- 2dlmandlar, gärna Marconamandlar
- ½dlbladpersilja, finhackad
- 2mskolivolja
- salt och peppar
- machesallad till servering
Så lagar du
1. Börja med körsbärssåsen. Hacka vitlök och scharlottenlök. Stek i några matskedar olivolja tills de mjuknar.
2. Lägg i urkärnade körsbär, balsamvinäger och råsocker och låt sjuda på svag värme till hälften av vinägern kokat bort. Smaka av.
3. Koka grynen enligt anvisningen på paketet. Hacka under tiden scharlottenlöken fint och stek i olivolja tills den mjuknar. Häll på vinäger och låt koka upp. Ställ åt sidan. Hacka mandlar och persilja.
4. Häll av de färdigkokta grynen medans de fortfarande har lite tuggmotstånd. Blanda ner scharlottenlöken, hälften av mandlarna och persiljan. Häll på lite olivolja och smaka av med salt och peppar.
5. Sätt ugnen på 100 grader.
6. Stek kycklingsteaksen i lite olja, först på skinnsidan i cirka 5 – 6 minuter eller tills den krispig och gyllenbrun. Stek på andra sidan i några minuter.
7. Lägg in kycklingen i ugnen stek tills innertemperaturen är 70 grader.
8. Skär kycklingen i skivor och lägg på ett uppläggningsfat. Skeda över körsbärssås och strö över resten av mandlarna.
9. Servera kycklingen med grynsallad och grönsallad.