Kyckling med ponzusås

Råvaror på träbricka

Publicerat:

Tillagningstid:

Grillad kyckling med söta och kryddiga smaker, kan serveras direkt från grillen eller tas med på picknicken som kalla spett.

Ingredienser

6portioner

  • 900g
    kycklingfilé
  • 1msk
    olja
  • 1tsk
    salt

Ponzusås:

  • 1dl
    sake
  • 1dl
    japansk risvinäger
  • 1dl
    brun farin
  • 1st
    lime
  • 1/2dl
    japansk soya
  • 1msk
    sesamolja
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • 1st
    chilifrukt

Tillbehör:

  • ris
  • asiatisk cole slaw

Så lagar du

1. Blanda ingredienserna till såsen.

2. Skär kycklingfiléerna i fyra bitar på längden.

3. Lägg bitarna i en skål och häll hälften av såsen över. Spara resten till sås. Låt kycklingen marinera 1 timme, men gärna längre.

4. Sätt ugnen på grill och högsta värme. Ta upp kycklingen ur marinaden. Trä upp bitarna på spett och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Pensla med olja.

5. Grilla dem högt upp i ugnen 8-10 minuter. Vänd dem efter halva tiden.

6. Servera dem med ris och den sparade ponzusåsen.

Dela det här receptet med dina vänner!