Kyckling med rostade vindruvor

Kyckling med rostade vindruvor och örter

Publicerat:

En saftig och god kyckling med rostade vindruvor och smak av färska örter som rosmarin och timjan.

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    kycklingfiléer med skinn
  • salt
  • peppar
  • 1msk
    olja
  • 500g
    röda kärnfria druvor
  • 30g
    smör
  • 3klyfta(or)
    vitlök, krossade med kniv
  • 2st
    kvistar rosmarin
  • 2st
    kvistar timjan
  • 1,5dl
    torrt vitt vin eller rosé
  • 2,5dl
    kycklingbuljong

Så lagar du

1. Ta fram kycklingen ur kylen åtminstone 30 minuter före tillredning.

2. Salta och peppra kycklingen, låt stå i 10 minuter.  Torka av med hushållspapper före tillredning

3. Värm ugnen till 200 grader. Lägg de tvättade och torkade vindruvorna i en ugnsform och rosta i ca 25 minuter.

4. Under tiden, stek kycklingen med skinnet nedåt i oljan, i ca 5 minuter, vänd och stek ytterligare i ca 1 minut och tillsätt hälften av smöret, vitlöken, rosmarinen och timjan.

5. Skölj över kycklingen med smöret med hjälp av en sked. Tillsätt vin och buljong. Lägg i dom rostade vindruvorna och ställ pannan i ugnen i ca 6-8 minuter, tills kycklingen är klar.

6. Lyft kycklingen ur pannan. Koka upp såsen i 5 minuter. Tillsätt resten av smöret, kolla smaken och salta vid behov.

Till servering: Servera gärna tillsammans med gott lantbröd

Tips: Om du inte har en tillräckligt stor ugnssäker panna, flytta kycklingarna över i ugnsformen och häll i vätskan. Försök att inte hälla på skinnet då mjuknar det. När kycklingen kommit ur ugnen, plocka ur den ur formen och häll såsen och vindruvorna i formen och låt det koka upp.

Dela det här receptet med dina vänner!