Kyckling med tomatris och yoghurt

Kyckling med tomatris och yoghurt

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 6st
    kycklingklubbor
  • salt och peppar
  • smör och olja till stekning
  • 2st
    morötter
  • 2st
    gula lökar
  • 1/2msk
    torkad timjan
  • 4dl
    fullkornsris
  • 3dl
    vatten
  • 1burk(ar)
    krossade tomater
  • 1st
    kycklingbuljongtärning
  • salt och peppar
  • smör och olja
  • 1burk(ar)
    matlagningsyoghurt
  • riven parmesan

Så lagar du

Salta och peppra kycklingen, bryn i smör och lite olja.

Skala och skär morötterna i mynt och löken i klyftor. Smält smör och olja i en riktigt stor kastrull. Fräs lök, morötter och timjan i smör och olja. Blanda i riset och fräs i ytterligare 5 minuter. Att bryna riset innan det kokas ger det en fylligare smak.

Häll på vattnet, de krossade tomaterna och buljongtärningen. Lägg kycklingen i grytan och sätt på locket. Låt småsjuda på medelvärme i ca 30-40 minuter. Rör lite då och då, så att riset inte bränner.

Smaka riset efter 20 minuter och stick i kycklingen för att se om den är färdig. Om det kokar torrt i kastrullen, tillsätt mer vatten i omgångar tills du känner att riset är färdigt. Smaksätt med salt och peppar.

Servera i djupa tallrikar med en klick yoghurt och lite riven parmesan på toppen.

Dela det här receptet med dina vänner!