Kyckling och pancetta kokat i öl

Kyckling och panchetta kokat i öl.

Publicerat:

Tillagningstid:

Uppdatera din kycklingmiddag genom att koka den i öl.

Ingredienser

4portioner

  • 1
    gul lök, hackad
  • 1msk
    färsk rosmarin, hackad
  • 4msk
    olivolja
  • 150g
    pancetta, hackad
  • 8
    kycklinglår, med skinn och ben, ca 1 kg
  • 2 flaskor
    lageröl, 660 ml totalt
  • ½tsk
    vegetarisk buljong, pulver
  • salt och färskmalen svartpeppar

Så lagar du

1. Lägg lök och rosmarin i en stor stekpanna. Salta. Tillsätt oljan pancettan. Stek på hög värme i cirka 8 minuter eller tills de är mjuka och lätt gyllene. Rör om då och då.

2. Tillsätt kycklingen med skinnet nedåt och stek i cirka 8 minuter eller till gyllenbrun. Vänd och stek i ytterligare 2 minuter.

3. Häll ölet över kycklingen, tillsätt buljongpulvret och koka upp. Sänk ner värmen till medium och låt sjuda i 10 minuter utan lock, rör om då och då.

4. Vänd kycklingen och koka i ytterligare 10 minuter. Vänd kycklingen en gång till, krydda med peppar och koka i ytterligare 15 minuter eller tills den är genomkokt.

5. Placera 2 kycklinglår på varje varm tallrik och skeda över såsen.

Dela det här receptet med dina vänner!