Kyckling sweet and sour
Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
För en asiatisk touch i köket.
Ingredienser
4portioner
- 3kycklingfiléer
- 1mskmaizenamjöl
- 3mskmatolja
- 1rödlök
- 2klyfta(or)vitlök
- 1röd paprika
- 6salladslökar
- 1mskfärsk ingefära
- 1burk(ar)skivad annanas
- 2mskvitvinsvinäger
- 1msksocker
- 1mskketchup
- 1msksoja
- spadet från ananasen
Så lagar du
1. Skiva rödlöken, tärna paprikan och dela salladslöken på längden. Hacka vitlöken.
2. Skär kycklingen i cm-stora bitar, vänd dem i maizena. Hetta upp oljan i en stor stekpanna eller wok. Stek kycklingen gyllengul och lyft upp den ur pannan.
3. Woka grönsaker och ananas tillsammans några minuter. Tillsätt vinäger, socker, ketchup och soya. Späd med ananasspad. Smaka av med soya och peppar och eventuellt mer socker.
4. Lägg i kycklingen och låt den få koka med någon minut till.
5. Servera med jasminris eller nudlar.
Tips: Det här receptet kan du variera med fläskfilé, lövbiff eller bläckfisk.