Kyckling sweet and sour

Ingefära, kyckling, salladslök, paprika, rödlök, vitlök.

Publicerat:

Tillagningstid:

För en asiatisk touch i köket.

Ingredienser

4portioner

  • 3
    kycklingfiléer
  • 1msk
    maizenamjöl
  • 3msk
    matolja
  • 1
    rödlök
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • 1
    röd paprika
  • 6
    salladslökar
  • 1msk
    färsk ingefära
  • 1burk(ar)
    skivad annanas
  • 2msk
    vitvinsvinäger
  • 1msk
    socker
  • 1msk
    ketchup
  • 1msk
    soja
  • spadet från ananasen

Så lagar du

1. Skiva rödlöken, tärna paprikan och dela salladslöken på längden. Hacka vitlöken.

2. Skär kycklingen i cm-stora bitar, vänd dem i maizena. Hetta upp oljan i en stor stekpanna eller wok. Stek kycklingen gyllengul och lyft upp den ur pannan.

3. Woka grönsaker och ananas tillsammans några minuter. Tillsätt vinäger, socker, ketchup och soya. Späd med ananasspad. Smaka av med soya och peppar och eventuellt mer socker.

4. Lägg i kycklingen och låt den få koka med någon minut till.

5. Servera med jasminris eller nudlar.

Tips: Det här receptet kan du variera med fläskfilé, lövbiff eller bläckfisk.

Dela det här receptet med dina vänner!