Kycklingbollar i röd curry

Tillagningstid:

Fat med chilifrukter och en tallrik med ris och kycklingbullar.

Publicerat:

Tillagningstid:

Kycklingbollar med smak av Thailand. De är goda att servera till ris eller nudlar.

Ingredienser

4 portioner

  • 500 g
    kycklingfärs
  • 1 ¼ tsk
    salt
  • 1 msk
    finriven ingefära
  • ½-1 msk
    röd chili, finhackad
  • 2
    salladslökar, finhackade
  • 1 liter
    vatten
  • 3 msk
    koncentrerad, ekologisk kycklingfond

Kokossås

  • 1 burk(ar)
    kokosmjölk, 400 ml
  • 1
    citrongräs
  • 1-2 msk
    röd thaicurry
  • 2-3 dl
    av kycklingbuljongen
  • 2
    morötter
  • 2
    paprikor, gärna röd och grön
  • 100 g
    champinjoner
  • 150 g
    sockerärter
  • 1 tsk
    salt

Tillbehör

  • 200 g
    risnudlar eller 4 portioner jasminris
  • krossade jordnötter
  • färsk koriander
  • salladslök, tunt skivad
  • chili, tunt skivad
  • lime

Så lagar du