Kycklingbröst med bacon och gorgonzola

Kycklingbröst med bacon och gorgonzola

Publicerat:

Tillagningstid:

En smakrik och vardagsfestlig rätt med högt proteininnehåll, som bara behöver en sallad som tillbehör.

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    kycklingfiléer à 150 g
  • ca 125g
    gorgonzola eller annan mjuk ädelost
  • 1tsk
    salt
  • 1krm
    nymalen svartpeppar
  • 1paket
    bacon
  • färsk salvia eller basilika

Till servering

  • grönsallad blandad med frästa champinjoner och körsbärstomater

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200°C. Skär en ”ficka” i kycklingfiléerna på längden och fördela osten däri, tryck sen till så bra det går. Salta och peppra. Linda bacon runt filéerna och lägg dem på bakpappersklädd plåt. Stek mitt i ugnen ca 10 min.

2. Ta ut kycklingen, strö över några salviablad och stek kycklingen vidare till genomstekt (68°C innertemp). Det tar ca 10 min till.

3. Dela filéerna på mitten, fördela på fyra tallrikar, skeda över den sås som runnit ut på bakpapperet. Servera med salladen.

Dryckestips

Ett smakrikt vitt vin passar bra till, t ex en fatlagrad chardonnay från Nya Världen.

Dela det här receptet med dina vänner!